Pályázat

Rotary Győr Rába

Art Agora projekt 2017
képzőművészeti pályázat nyertesei

 

GYŐRI KOVÁCS MARGIT NÉMET NYELVOKTATÓ NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, IPARMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA

 • Ötvös - Fémműves műhely Gyuricskóné Nagy Tímea szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 CMI C-BAN-250 szalagfűrész
 • Faműves műhely Katona Tibor szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 vésők, eszterga kések
 • Festészet műhely Izsay-Horváth Alexandra szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 művész festék csomag
 • Mintázó műhely Csöregi Artúr szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 makettek, modellek
 • Rajz Műhely Sebestyén Ákos szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 25db A2-es rajztábla
 • Üvegműhely Farkas Vajk szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 Weller forrasztó páka
 • Fazekas műhely Gyarmati Zsuzsa szakoktató
  elnyert összeg: 50.000 festőkorongok
 • Divattervezés- egyéni pályázó Vejtasa Dalma diák
  elnyert összeg: 200.000 Csopaki Művésztelep Divattervezés tábor

 

FORRÁS WALDORF ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

 • Vizuális Műhely 1. pályázat Márkus Andrea igazgató
  elnyert összeg: 50.000 művész festék csomag
 • Vizuális Műhely 2. pályázat Márkus Andrea igazgató
  elnyert összeg: 100.000 csontváz modell, szakmai könyvek, rajzeszközök

Rotary Club Győr Rába
Rába Rotary Club AlapítványPÁLYÁZAT
ART AGORA KÉPZŐMŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJRA 2017-18

1. A PÁLYÁZAT ELŐZMÉNYE

A Rotary Club Győr Rába Art Agora projektjének nyíltan vállalt küldetése: „művészek+műalkotások+jótékonyság”. 2017-től évente jótékonysági célú aukción lokálpatrióta művészek által felajánlott műalkotások kerülnek árverezésre. A jótékonysági esten társművészetek (zene, tánc, költészet) tehetséges fiatal előadóművészeinek kísérőprogramja teszi kerekké az eseményt. Az alkotók által aukcióra felajánlott művek hozott értékét a Rotary Club Győr Rába alapítványa jótékony célra fordítja: támogatja a fellépő fiatal előadókat, népszerűsíti a győri alkotókat, és támogatja a győri képzőművészeti képzéssel foglalkozó középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények tehetséges tanulóit, hallgatóit, vizuális műhelyeit.

2. ART AGORA KÉPZŐMŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ 2017-18 A PÁLYÁZAT CÉLJA

Győri képzőművészeti képzéssel foglalkozó középiskolák és felsőoktatási intézmények
- tehetséges tanulóinak/hallgatóinak,
- valamint vizuális műhelyének/szakkollégiumának támogatása.

3. MEGPÁLYÁZHATÓ TÁMOGATÁS

A következő kategóriákban lehet támogatásra pályázatot benyújtani:

I. kategória: pl. 200.000 Ft: a pályázó tanulmányi, tapasztalatszerzési jellegű tanulmányainak/tanulmányútjának, vagy művésztelepen való részvételének támogatása

II. Kategória : pl. 100.000 Ft: nagyobb értékű eszköz/technológia használatára pályázat ebben az esetben az alapítvány vásárolja meg az igényelt eszközt, technológiát és a pályázó a pályázat időtartamára kapja meg azt használatra

III. Kategória: pl. 50.000 Ft: kis értékű eszközök megvásárlása, ebben az esetben az eszközt megvásárolja az alapítvány és az eszköz kerül a pályázóhoz kerül használatra

IV. Kategória: SzilaKing szilikon művészfesték –csomag (ismertető erről alább) felhasználásra

4. A PÁLYÁZÓK KÖRE

Győri közoktatásban tanuló 11. évfolyamos és a felsőoktatásban tanulmányokat folytató III. évfolyamos hallgatók, valamint köz- és felső oktatásban működő vizuális műhelyek.

5. A PÁLYÁZAT TARTALMA

Formanyomtatvány kitöltése: Adatlap (ide kattintva letölthető), mely a pályázó adatain kívül tartalmazza a pályázat rövid motivációs indokait és egy művésztanár ajánlását.
Mellékelni kell egy tanulói/ hallgatói jogviszony igazolást.
Nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázó a támogatás megítélése esetére vállalja a nyilvánosságot és eleget tesz a beszámolási kötelezettségének

6. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE

A pályázatot egy eredeti példányban és elektronikus változatban is kérjük benyújtani. Az eredeti példányt kizárólag postai úton, magyar nyelven, összefűzve, zárt csomagolásban, „ART AGORA KÉPZŐMŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ” megnevezéssel az alábbi címre kell benyújtani legkésőbb 2018. január 31-i postabélyegzéssel:
Rába Rotary Club Alapítvány , 9171 Győrújfalu, Mártírok utca 33/b.

Az elektronikus példányt – PDF fájlban – legkésőbb 2018. január 31-én kérjük elküldeni a következő elektronikus postacímre: art-agora@rc-raba.hu

7. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

A pályázatokat a Rotary Club Győr Rába által felkért kuratórium bírálja el, melynek döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Eredményhirdetés: 2018. február 15.

A döntést közzétesszük honlapunkon – www.art-agora.hu és www.rc-raba.hu– valamint erről minden pályázó az általa megadott e-mail címre értesítést is kap.

8. A NYERTES PÁLYÁZATOK BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGE

A pályázati ösztöndíj/támogatás felhasználásának időtartama: 2018. szeptember 15.
A nyertes egyéni pályázó / vizuális műhely kapcsolatot tart a pályázati futamidő alatt a kuratórium által kijelölt művészeti konzulenssel.

Az ösztöndíj eredményes felhasználását 2 új és eredeti műalkotással és egy rövid (max. 1 oldalas) beszámolóval igazolja a pályázó.

Beszámolót és az elkészült 2 db művet digitális formában (szövegesen és fotóval illusztrálva) kérjük megküldeni: 2018. szeptember 17. éjfélig a kuratórium e-mail címére: art-agora@rc-raba.hu

A pályázó a pályázati ösztöndíj elfogadásával és felhasználásával hozzájárul, hogy a pályázati futamidő alatt készült új műalkotásai - a kuratórium döntése alapján - az Art Agora projekt 2018. évi programja keretében a győri és Győr környéki felnőtt alkotók aukcióra felajánlott műveivel együtt nyilvánosan kiállításo(ko)n bemutatásra kerüljenek.

Ismertető a SzilaKing szilikon művészfesték

MŰVEK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK.

Ha századokkal ezelőtt ismerték volna a SzilaKing szilikon művészfestéket, akkor ma nem kellene attól tartanunk, hogy az egyetemes festőművészet kiváló alkotásait nem tudjuk majd túl sokáig csodálni a maga eredetiségében, pompázó színeiben. Alkotók és műgyűjtők rettegett félelme, hogy egyszer csak el kezd sötétedni, repedezni, hámlani, a nagy munkával, készített, vagy drága pénzen vásárolt festmény.
Ez azért van, mert a festék kötőanyaga növényi olaj, amely nedves levegő hatására duzzad, szárazra zsugorodik, a levegő oxigénje oxidálja – és lassan – jöhet a restaurátor. Ezért fogadják szakemberek, művészek és műkedvelők nagy örömmel és várakozással a neves szakmai duó – dr. Kesztyűs Ferenc háromszoros nemzetközi ezüstérmes grafikus – és festő- művész és dr. Nagy József Kossuth - és Eötvös - díjas, Európai Tudományos és Művészeti akadémikus professzor találmányát, a SZILAKING szilikon művészfestéket.

Több évig tartó kísérlettel kidolgozták a falra (nemes vakolatra), papírra, fára, fémre, üvegre, porcelánra, márványra, mázatlan kerámiára, üvegvászonra, alapozatlan festővászonra, farostlemezre, textíliára, és bőrre egyaránt kiválóan használható szilikon művészfestéket és alkalmazási technológiáját.

Ha a festők ezt a festéket és technológiáját megismerik és kipróbálják, nem fognak visszatérni a hagyományos festészeti eljáráshoz, mert az által készült alkotás – amely miden művész álma, - örökéletű; nem öregszik, nem szorul restaurálásra, közömbös a levegő páratartalmára, a hidegre, melegre és a levegő oxigénjére.

A festék nem önszáradó tubus festék nem köt be. Palettán tetszőleges ideig a konzisztenciáját megtartva felvihető. Az elkészült kép rögzítővel aeroszolos módon rugalmas szilárd festékrétegé alakul, amelyre, ha kell további festékréteg vihető fel. A festmény vízálló és időálló. A kötőanyag szilikon és a pigmensek hagyományos anyagféleségek.

Készítette: WebID

©2018. Art-Agora Projekt • Minden jog fenntartva!